Storitve
 
Tiskarna Pleško je največje celovito, uveljavljeno, zanesljivo in kakovostno tiskarsko središče v osrednji Sloveniji. Dobra organizacija, sodobna tehnologija, informacijski sistem in strokovnjaki z vseh področij tiska so zagotovilo, da boste z našim delom zadovoljni.

Ne dvomimo, da se zavedate pomena kakovostnih tiskovin za poslovanje. Tudi nam je kakovost najpomembnejše merilo. S partnerskim sodelovanjem vam bomo olajšali pot do vrhunskih tiskovin vseh vrst - omejitve so le vaše želje! Skupaj bomo oblikovali in sestavili tiskane materiale, s katerimi boste zadovoljni in na katere boste ponosni.

V Tiskarni Pleško smo ponosni, da vam lahko zagotovimo:

najvišjo kakovost tiska in dodelave
strokovno pomoč pri tisku
svetovanje in usmerjanje v fazi odločanja
vsakršno tiskarsko strokovno podporo
kratke roke izdelave
dostavo vrhunskih izdelkov ob dogovorjenem času
 
 
 
 
 
Grafična priprava
Grafično oblikovanje je prvi korak na poti do tiskovine, začne pa se z željo oziroma idejo.

Oblikovalec na podlagi te izdela grafični osnutek - idejno oblikovno zasnovo za projekt tiska. Skupaj z naročnikom določi ostale lastnosti tiskovine - format, izbere materiale, pisave, barve, potrebni slikovni material in izdela vzorce. Dokončno grafično oblikovano tiskovino je pred tiskom treba samo še pripraviti za tisk. Oblikovan osnutek tiskovine vam pripravimo za tisk - pregledamo in tehnično obdelamo ves slikovni material, izdelamo poskusne odtise, odpravimo napake in vnesemo morebitne korekture, pripravimo potrebno razporeditev strani za tisk (montaža na format tiska) ter datoteke tehnično pripravimo za osvetljevanje plošč ali za digitalni tisk. Z naročnikom se individualno dogovorimo glede vsakega postopka produkcije posebej. Materiale za tisk lahko dostavite na vam najljubši način in v formatu po vaši izbiri.

Našim naročnikom omogočamo vse prednosti CTP tehnologije (computer-to-plate), ki nam omogoča, da brez filma osvetljujemo neposredno na tiskovno formo. Pri tem uporabljamo raster Diamond Screen, ki izpopolnjuje kakovost tiska in omogoča arhiviranje podatkov namesto tiskarskega filma. Za CTP uporabljamo opremo znamke Heidelberg.
 
 
Digitalni tisk
Digitalni tisk je najhitreje rastoče področje v tiskarski industriji.

Elektronske datoteke in papir vstopijo na enem koncu, na drugem pa izstopi izdelana tiskovina. Prednosti hitre priprave in majhnega odpadka so samoumevne. Zmožnost natisniti vsak list drugačen prav tako. Digitalni tisk je izjemno primeren za majhne naklade, vendar pa resnično zablesti na področju verzionalizacije in personalizacije. Predstavljajte si, kako se poveča odziv na vaš "mailing", če vsak prejemnik prejme tiskovino z osebnimi informacijami natisnjenimi z isto kakovostjo kot vse ostalo. Najnovejša pridobitev našega tiskarskega oddelka, Canon IPC 7000, nam omogoča izdelavo dih jemajočih 4-barvnih podob z neomejenimi možnostmi personalizacije, kot so opremljanje vsake tiskovine z različnimi besedili, slikami, logotipi ipd.. Navdušeni smo nad povečanimi sposobnostmi te nove naprave in možnostmi, ki jih omogoča. Pokličite nas in pomagali vam jih bomo odkriti.

Zakaj odločitev za digitalni tisk?

Omogoča krajše roke izdelave
Je bolj ekonomičen
Omogoča tisk spremenljivk iz baz podatkov .
Omogoča tisk na različne materiale (različni papirji in kartoni do 300g, nalepke, prosojnice, ...).
 
 
Tisk
Tisk kot tehnološki postopek se od Gutenberga naprej razvija predvsem v smeri kvalitete odtisa ali večje ločljivosti, hitrosti tiska v različnih formatih ter prilagodljivosti naročniku, vključno s cenovno dostopnostjo.

Najugodnejša in najpogostejša izbira je klasični tisk ali ofset tisk, še posebej pri večjih nakladah in visokokakovostnih tiskovinah, kot so knjige, monografije, učbeniki, katalogi, revije, promocijski materiali ipd. Ime izhaja iz postopka, pri katerem se digitalni motiv prenese na ofset ploščo, ki motiv odtisne na podlago.

Tehnološki postopek, ki ga danes poznamo kot ofset tisk, se strokovno imenuje ploski tisk in temelji na fizikalno-kemijskih lastnostih tiskovnih in prostih površin. Kombinira namreč površine, ki so oleofobne, torej ne marajo tiskarske barve, in oleofilne tiskovne površine, ki dobro vpijajo tiskarsko barvo.

Pri opravljanju tiskarske dejavnosti je ključna uporaba kakovostnih naprav za večbarvni tisk, kot so tiskarski stroji Heidelberg, stroji najzanesljivejšega proizvajalca tiskarskih strojev na svetu. Za kvalitetno tiskarno pa je prav tako pomembno, da lahko tisk vseh stopenj izpelje povsem samostojno od začetka do konca, brez vključevanja podizvajalcev.

 
Dodelava
Sem spadajo vsi posegi na tiskovinah, ki sledijo fazi samega tiska.

Najpogostejše oblike so porezave na izbrani format in zgibanje (biganje) tiskovin, vse oblike vezav in dodatno plemenitenje tiskovin.

Oblike vezav tiskovin delimo na mehke in trde. Med mehkimi so najpogostejše broširanje, spenjanje in šivanje. Tiskovine lahko spnemo kot zvezke (s sponkami), lahko jih broširamo (lepljen ali šivan hrbet) ali vežemo v različne vrste špiral. Pri trdih vezavah izbiramo med italijansko ali letvično vezavo, dodatno pa lahko ojačamo ovitek, platnice ali celotno tiskovino. Dodajamo lahko tudi okrasne elemente in bralne trakove.

Plemenitenje tiskovin obsega najrazličnejše dodelave že natisnjenih papirjev. Nekatere od njih so namenjene zaščiti papirjev pred zamazanjem in uničevanjem, druge pa imajo predvsem funkcionalne in estetske razloge. V Tiskarni Pleško vam omogočamo vse oblike dodelav, od izsekovanja, plastificiranja in lakiranja z ofsetnim ter UV lakom, do lepljenja tiskovin (kaširanja), slepega tiska, zlatotiska in druge oblike dodelav.

Ponujamo tudi:

Restavriranje knjig
Izdelava bibliofilskih knjig
 
 
         
Copyright © Tiskarna Pleško d.o.o . Vse pravice pridržane.